Oppskriftsøndag: bæsj på pinne

Ta to syke barn, en lang søndag, og tilbud på ferdig Cake Pops – mix på Kiwi. Bland det hele sammen til du får en jevnere røre enn du hadde da du startet: med litt blidere barn, og forhåpentligvis en kaffepause til mor mens kaken kjølner.
Bildet over er et eksempel på hva du på ingen måte kan regne med å få til.

Når det står på pakken, stek i 25 minutter på 175 grader: overse det. Det fører nemlig til at kakekubben, som senere skal bli til 10 cake – pops, får en hard skorpe som er godt på brownies, men som føles som Leca – kuler når du skal trille ut pops’ene. Ta altså hele sulamitten ut av ovnen før den får for mye skorpe.

Uansett hva du tidligere har lest om hvor lettvindt det er å lage lekre cake pops: forget it. Pinnene holder seg ikke på plass inni pops’en, sjokoladen er for seig til å smyge seg – eh – smidig omkring kakedeigen, samt at det er en viss risiko for at Leca – kule – skorpen gjør hele skiten såpass porøs at den kan smuldre opp når som helst. Løsningen er å slenge kulene oppi den akkurat ikke passe flytende sjokoladen, rulle den rundt til den er sånn høvelig dekket, legge den i en muffinsform og SÅ stikke pinnen inni.

Spises som den er, uten unødig styling, når far i huset kommer hjem fra mannehelg i skauen og kan sette på kaffe. 100% av husstandens barn, og 50 % av foreldrene, syns Cake Pops’ene lignet på elgbæsj på pinne. 50% av husstandens barn syns Cake Pops’ene smakte ekkelt, den andre halvparten syns de var helt ok. Mor tenkte i sitt stille sinn, at resten av disse spiser jeg til Farmen klokken 21.45, sammen med en dugelig Baylies. Med krem.

 

Share on Facebook

2 thoughts on “Oppskriftsøndag: bæsj på pinne

 • October 25, 2013 at 22:23
  Permalink

  Oh my gosh! Som 2 åringen ville sagt. Jeg har funnet en eneste ting jeg faktisk klarer å bake, som du ikke er verdensmester i! Guri så artig for meg. Du lager jo verdens vakreste bakverk til vanlig, så jeg var sikker på at de øverste var dine og var litt missunelig for at du fikk til det et sekund.
  Du glemte det essensielle vettu, må smelte litt sjokolade og dyppe pinnene i før du stikker dem inn i popsene, så setter du dem i fryseren så pinnene “fryser fast”. Sjokoladelim!
  Deretter kan du dyppe, men du må ha mye mer smeltet sjokkis enn det står i oppskriften, og noe som er høyt og smalt så du faktisk kan dyppe. Har du mikro så er det glimrende å smelte sjokolade der.
  Den enkleste oppskriften er som følger: 2 pakker oreo kjeks (fjern kremen, perfekt unge-oppgave) og 100 gr. daim kuler (en pakke med sånn “daim kuler is topping) kjøres til smuler i en maskin/slås løs på med sleiv. Så kjører/blander man inn en pakke snøfrisk. Sleng det i kjøleskapet en halvtimestid så du får laget kuler. Og deretter limer du fast pinnene med sjokolade og putter i fryseren en stund.
  Så kan du dyppe og pynte. Egentlig perfekt unge-oppgave alt sammen.

  Anyway, fikk du siste mailen min søta?
  Savner blogging altså! Men det visste du. <3

  Reply
  • November 8, 2013 at 21:11
   Permalink

   Hah! Akkurat det med pinnene og sjokoladen sto faktisk i oppskriften, så jeg gjorde det – men det funka ikke likevel! 🙂

   Samme dag som jeg leste denne kommentaren, kjøpte jeg alt i oppskriften din! Det ligger fortsatt i skuffen, men en vakker dag, når denne fadesen er glemt, skal jeg prøve igjen! 🙂 🙂 Takk for tips!!

   Jeg har sett mailen, men har glemt av den og ikke hatt tid å skrive til deg om hverandre! Svarer deg nå! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *