Om gnagsår og andre tradisjoner

 

Vi er glade i tradisjoner i Norge. Visste du at vi har gått i 17 – mai tog siden slutten av 1800 – tallet? Kanskje ikke så rart at det begynner å bli litt slitsomt.
Det med 17 – mai som med jul, det folk snakker mest om er stresset, kaoset, den helsikes bunadsskjorta, og ungene som skal være fire steder samtidig. Man husker med gru regnet fra i fjor, gnagsårene fra skoene som brukes en gang i året, køene foran is- kiosken, trengselen og ungene som trenger stadig mer motivasjon for å holde dagen ut.
Likevel, når en italiener stiller spørsmål ved den norske dugnadsånden på 17 – mai, reiser landet seg til forsvar. Hvis alle skal få, må noen bidra, og det er hver sin gang. Og når det verste er over, og vi kan skrelle av bunaden, kneppe opp skjorta og legge beina på bordet – så er alle enige om at det tross alt har vært en fin dag. Og at tradisjonen er verdt å ta vare på. Og at vi er glade i landet vårt.

Vi går nok i tog om nye 200 år også. Gratulerer med dagen! 🙂

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *