Et drømmeliv

De lyse morgenene nå på våren, gjør at jeg våkner altfor tidlig. Så jeg sovner igjen – eller, jeg faller i en nærmest komatøs tilstand. Hjernen min jobber imidlertid på høygir fordi den vet at jeg nå kommer til å sove for lenge. Her en morgen drømte jeg for eksempel at jeg og familien skulle på et surrealistisk teaterstykke. Billettene var vaskekoster som måtte kjøpes på et supermarked. Jeg glemte å kjøpe til Mannen, så jeg måtte gå tilbake og kjøpe en til, men klarte ikke å komme meg tilbake til teateret uten å glemme vaskekostbilletten flere ganger. Da jeg endelig kom fram, var forestillingen begynt, og jeg fant ikke Mannen og barna. Det var helt umulig å skjønne hvor plassen min var, ingen kunne hjelpe meg, numrene på setene var hulter til bulter og gav absolutt ingen mening. I det jeg våknet var min første tanke, NÅ er klokka over halv åtte! Og det var den. På slike dager er det slitsomt å ha et såkalt rikt indre liv, hjernen min er utslitt når jeg våkner og hodet føles fullt av bomull til langt på dag.

Jeg har alltid drømt mye, antagelig fordi jeg ikke klarer å gi slipp på inntrykk og følelser. Som regel er det morsomt å huske krumspringene hjernen foretar seg mens jeg sover – f.eks da jeg drømte at jeg fikk Barack Obama som assistent. Han er vel pr. definisjon arbeidsledig, så hvorfor ikke. Det var mindre morsomt etter et The Walking Dead – maraton i sene nattetimer. Aldri har jeg hatt så sinnsyke mareritt som da! Jeg sluttet å se serien i halvannet år da jeg fikk en pillråtten zombiedame inn på soverommet på tross av at jeg følte meg lys våken. Jeg trodde alvorlig at mitt siste minutt var kommet. I ettertid har jeg lært at slike opplevelser kalles søvnparalyse, samt at The Walking Dead bør sees mens jeg har kontortid på jobb, tidlig på dagen, på en liten pc – skjerm, samtidig som jeg holder på med noe annet.
 
Alderen begynner å innhente døgnrytmen min. Fra å LETT kunne sove 12 – 13 timer i døgnet (fra midnatt eller helst senere), har jeg nå problemer med å sove en hel natt. I fjor på denne tiden slet jeg voldsomt med nattesøvnen, men i år stiller jeg forberedt. De siste nettene har jeg hørt på en hypnoseinnspilling på YouTube, og sovnet som en stein etter 10 minutter – lenge før sekvensen der det er meningen at vi skal rydde opp i den negative underbevisstheten min. Det var sikkert derfor jeg drømte om vaskekoster.

Underbevisstheten min har hatt mye å si om mine prioriteringer innen husarbeid i det siste… 

 

Share on Facebook

6 thoughts on “Et drømmeliv

 • May 11, 2017 at 21:46
  Permalink

  Har du lystett rullegardin og øyemaske/sovemaske? Jeg er avhengig av det for å få sove normalt. Også ørepropper da, siden jeg våkner av den minste antydning til snorking fra han jeg bor med.. 😀

  Reply
  • May 12, 2017 at 09:16
   Permalink

   Rullgardin og ørepropper har jeg. Dessverre har soverommet vårt dårlig ventilasjon, så vi kan ikke ha gardinen helt ned. Må ha vinduet åpent for å få litt luft inn, og da lager gardinen lyd ved det minste vindpust O_o Ørepropper bruker jeg alltid på reise, men hjemme syns jeg det er masete, så jeg bruker det ikke til vanlig – men ja, det er gull i krisesituasjoner. Det som hjelper for meg er å stå opp mellom 6 og 7, og ikke legge seg før 12. Jeg trenger tydeligvis ikke mer søvn, og det er egentlig helt greit på sommeren. Et annet aldringstegn er nemlig at jeg har begynt å sette pris på tidlige morgener, haha! 😀

   Reply
   • May 12, 2017 at 21:05
    Permalink

    Du er heldig med “aldringstegnet” ditt 😀 Gleder meg til jeg selv forhåpentligvis begynner å trenge mindre søvn. Her er det foreløpig bare noen grå hår og de har ikke så mange funksjoner 😀

    Reply
  • May 12, 2017 at 09:17
   Permalink

   Den har litt samme følelse som den snøgloben, hehe! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *