Dragekake

Nå er det mange som planlegger konfirmasjon. Vi gjør ikke det, men jeg skal bidra i flere andre sine konfirmasjoner. Jeg syns det er gøy å bake, og de siste årene har jeg prøvd meg på en del figurkaker. Det har etterhvert ført til at jeg blir spurt om å bake til forskjellige anledninger, og har jeg tid, sier jeg gjerne ja. Siden jeg skal lage flere kaker framover, vil jeg fortelle litt om hvordan jeg gjør det. Jeg benyttet anledningen til å dokumentere deler av prosessen da jeg bakte til en barnebursdag forrige uke. Jeg er ikke så god på video, og det var ikke lett å pynte med en hånd og filme med den andre, så dette får passere som et prøveprosjekt!

Jeg pleier å bruke en oppskrift som heter  “Evig fersk sjokoladekake”. Den egner seg godt til figurkaker, fordi den ikke smuldrer noe særlig. Smaken passer både barn og voksne. Jeg bruker vanligvis sjokoladesmørkrem som fyll, i alle fall om kaken er til barn, men det er godt med både vanilje -og romfyll, eller bærmousser. Dekoren er vanlig Eldorado marsipan, som jeg enten farger eller håndmaler med Wilton næringsfarge.

Jeg har satt opp en Instagram -konto som jeg tenkte å bruke til ulike, kreative innslag, bl.a baking – ta en titt HER på den om du vil 🙂

HER kan du se video av kaken jeg laget forrige uke.

 

Share on Facebook

6 thoughts on “Dragekake

   • April 11, 2017 at 01:06
    Permalink

    Jeg ble så inspirert at jeg nå har kjøpt fondant til en bursdagskake. Aldri tatt i før, og nå skal jeg lage el gitar i morgen (tirsdag). Hvis du har noen krasj tips er det bare å rope ut, hvis du ser det i tide. Jeg gjør ting jeg ikke kan!

    Reply
    • April 11, 2017 at 08:43
     Permalink

     Søk på YouTube – alt har vært laget før, masse tips å hente! Og ha gooood tid! Så gøy at du vil prøve!!

     Reply
     • April 12, 2017 at 15:46
      Permalink

      Det var jo artig! Jeg sender deg bilde på insta (i inboxen)!

     • April 12, 2017 at 18:11
      Permalink

      Ah, jeg har mistet tilgangen på den kontoen! Jeg vet ikke hva som har skjedd med den, jeg får ikke logget på! Jeg har en annen, mariann.77 som jeg bruker mer, om du vi sende der – vil gjerne se den! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *