Nasjonaldag og kråkecamp

I år feiret vi 17.mai ved Dyrkornvatnet i Stordal. Sterke i troen på at de fine værmeldingen ville slå til, kjørte vi hjemmefra i går kveld i kraftige regnbyger. Vi slo opp telt og laget sen middag i meget frisk bris rett ved vannet utpå kvelden. Heldigvis var det ikke særlig kaldt, og vi kom oss til sengs før en ny regnbyge skylte over dalen. Det regnet og blåste hele natten, men vi hadde det passe varmt i teltet og alle fikk sove.

Her rigges telt og mat. 

Vi våknet til morgentåke og vindstille klokken 8. Vi heiste flagget i et lite grantre og spiste en god frokost mens himmelen ble blåere og blåere og solen varmet mer og mer. Rundt lunsjtider tok vi den korte turen opp Vikahornet, som vi så opp på fra teltplassen vår. Det er flott utsikt på toppen, rett ut i den mektige Storfjorden med de bratte fjellsidene som stuper ned i vannet på begge sider. I motsatt retning ser man de taggete tindene i Sunnmørsalpene.
Mogway koste seg veldig på denne turen, årets første uteovernatting. Hun flyttet umiddelbart inn i et bestemt tre (nede til venstre) og der koste hun seg i mange timer. Da vi kom ned fra Vikehornet, satte hun seg faktisk til å sove mens vi ordnet mat, det er ikke ofte hun har så mye ro på seg når vi er ute. Kanskje hun fortsatt kan huske hvordan hun papegøyer, selv om de naturlige instinktene sløves av å leve med mennesker.
Det var fantastisk at været slo til så ettertrykkelig når vi først hadde bestemt oss for å feire 17. mai på denne måten. Det var godt å ha tid til å snakke og lytte, og bare være sammen i fantastisk natur i strålende sol. Stort mer nasjonalromantisk kan vi ikke få det.

Share on Facebook

5 thoughts on “Nasjonaldag og kråkecamp

 • May 22, 2017 at 19:49
  Permalink

  Du har kanskje skrevet det før, men hvordan får du han til å bli hos dere ute?

  Sprek feiring da!

  Reply
  • May 22, 2017 at 20:09
   Permalink

   Hun holder seg til flokken 🙂 Hun har bare til vingene hvis hun blir ordentlig skremt, og det skal litt til. Oppe på fjellet ville jeg helst hatt henne i bånd for å være helt sikker, men det glemte jeg så klart igjen hjemme 🙂

   Reply
   • May 23, 2017 at 18:18
    Permalink

    Han, henne mener jeg! Jeg husker jo at hun la egg.
    Flokkdyr altså! ????

    Reply
    • May 23, 2017 at 18:19
     Permalink

     Uh, de ??? Var ikke meg. Det var en smiley.

     Reply
     • May 23, 2017 at 20:32
      Permalink

      Jeg vet, det skjedde med meg også! 🙂 Best å holde seg til den gode gamle kolon og en halv parantes, hehe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *