Aftenposten og fuglenytt

Først litt nærlokale fuglenyheter, den syke parakitten som satt i isolat på badet har flyttet ut igjen i fuglehuset. Det var rørende å se hvor hysterisk glade de begge ble for å se hverandre igjen, den gjenværende parakitten hadde nok avskrevet kompisen etter så mange dager alene. De krangler litt i det daglige, men siden de flyttet sammen igjen har de til og med vært enige om matfordelingen, og det er ikke ofte! 🙂

I går var jeg bidragsyter i en sak i Aftenposten om bloggerbarn. Jeg syns det ble en fin artikkel med gode innspill fra Datatilsynet, slettmeg.no og jurist Sara Eline Grønvold. Aftenposten har skrevet mye om dette i år, og virker oppriktig engasjerte i barns rett til privatliv på sosiale medier. For de som er interessert og har anledning, vil jeg på det sterkeste anbefale Øyvind Nordli sin flotte hovedsak i A- magasinet på fredag, om barn som får hele sin sykehistorie publisert på nettet av foreldrene. En ekstremt utfordrende problemstilling, med mange sterke følelser, i tillegg til en rekke presseetiske hensyn å ta. Her kan du lese litt om bakgrunnen for hvordan han jobbet for å belyse saken best mulig. Vi er så vant til tempoet vi fordøyer nyheter i, at jeg tror vi ofte glemmer for et omfattende arbeid som ligger bak det vi leser. Vi må ta vare på denne typen journalistikk, det er så utrolig mye mer verdt enn grafsing i tragedier og oppdateringer om Paradise Hotel!

Her er vi på trykk i Aftenposten lørdag.  

Ha en fin søndag! 🙂 

 

Share on Facebook

4 thoughts on “Aftenposten og fuglenytt

 • June 18, 2017 at 13:05
  Permalink

  Du er 40 år gammel, så jeg gjetter at du var i 30-åra når du utleverte barna dine på nettet? Så alt jeg hører når du snakker er “jeg er for dum til å ta vare på mine egne barn”. Du postet alt dette tøyset på nettet for å få oppmerksomhet. Du kan si at du solgte barna dine for å få oppmerksomhet selv. Og nå snur du på det, nå skal du ha oppmerksomhet fordi du dreit deg ut tildigere. Jeg har et forslag som enkelt løser problemene dine; slutt å lev livet til en 15 år gammel drittunge og innse at du er 40. Slutt å post ting på internett, så enkelt er det. Hvis man ikke er en oppmerksomhetssyk skrulle som gjerne ofrer barna for å få en facebook-like. Du kan ikke regne med å få sympati når du oppfører deg som en idiot.

  Reply
  • June 18, 2017 at 14:18
   Permalink

   Takk for kommentar! Det stemmer at jeg var i 30 årene da jeg begynte å blogge. Fenomenet var relativt nytt, og det var mange hverdagsblogger, særlig blant mødre i barselpermisjon. Det var ikke så mye fokus på dette med barns privatliv på den tiden, men jeg husker det ble snakket litt om å være forsiktig med hva man la ut av private og personlige detaljer på egne vegne. Jeg syns jeg tok gode vurderinger og hadde høy terskel for hva jeg la ut fra eget liv, og barnas liv. Først da jeg så tilbake på det, noen år senere, innså jeg – som du også har konkludert med – at det ikke var rett å gjøre. Grunnen til at jeg gjerne stiller opp i intervjuer og snakker om min egen toskeskap, er at det fremdeles, 10 år senere finnes mange som utleverer barna sine, og tjener penger på det i tillegg. Om dette skal endre seg, er vi nødt til å ta det opp, få fram holdninger fra dem som mener det ikke er greit. Det koster at jeg ser ut som en oppmerksomhetssyk skrulle for noen, men det er helt greit 🙂

   Reply
 • June 20, 2017 at 12:18
  Permalink

  Ah, skulle gjerne lest, men har ikke abonnement på aftenposten eller magasinet.
  Men jeg står helt klar på samme side, jeg legger ikke ut barna på nett!

  Reply
  • June 20, 2017 at 19:31
   Permalink

   Takk, jeg tror nok vi er ganske enige her, jeg tror de fleste andre også er det – det er i alle fall mitt inntrykk 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *