Husk at jenter kan like mye som gutter, nå da dere!

Er det bare jeg som styrer landet i bar overkropp mens jeg poserer anstrengt i skinny jeans og prøver å se overrasket ut?
Hvis du ikke skjønte bildereferansen, så kan du lese dette innlegget. Og dette. Og ta en titt på dette bildet

Det er valgdag! Jeg er heldigvis ferdigstemt; jeg forhåndsstemte første dagen, fordi jeg var så sent ute ved forrige valg at jeg nesten ikke fikk avlevert stemme – til tross for at jeg sto to timer i kø.

Jeg tror valget i år kan gå alle veier. Jeg tror også at valgoppslutningen blir rekordlav, dessverre. Folk er lei av fagre ord som aldri blir til handling, for mange føler at stemmen deres ikke teller, og at alle politikere lyver uansett. Og alt er så forvirrende, de vet ikke nok til å stemme på noen.

De små partiene har vært mye tydeligere i politikken sin enn de to store, AP og Høyre. I tillegg stemmer mange taktisk, som meg, og ikke nødvendigvis på hvem de vil ha som statsminister. Resultatet blir kanskje et veldig fragmentert resultat, som igjen gjør at det blir vanskelig å føre en ensrettet og slagkraftig politikk? Tenk om det blir 29% valgoppslutning og vi får Trygve Slagsvold Vedum som statsminister? Eller MDG – Lan?

Vi er uansett heldige. Vi har et usedvanlig flott hjemland, og et godt utgangspunkt for et velfungerende samfunn. Likestilling f.eks. Vi har en barselpolitikk der pappaen er inkludert på en unik måte. Jenter blir innkalt til førstegangstjeneste. Og vi har kvinnelig statsminister, i alle fall inntil midnatt, kanskje lenger. Det syns jeg er flott, selv om jeg ikke stemmer på Erna.

Uansett hvem du stemmer på, eller om du stemmer blankt for den del – det viktigste er å delta! Og husk at jenter er like flinke som gutter, og at det slett ikke er nødvendig å kle av seg for å få fram poenget sitt, om man ikke har skikkelig, skikkelig lyst å vise seg fram avkledd da. Det er lov, det også.

Personlig syns jeg det er et like viktig budskap at i landet vårt kan man faktisk bli statsminister, selv om man er kvinne, overvektig, har dysleksi og aldri vist seg naken offentlig. Verdt å tenke på for mange.

Godt valg! Stem! :)

Share on Facebook

4 thoughts on “Husk at jenter kan like mye som gutter, nå da dere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>