Nytt liv til mislykket kake

I helgen hadde vi besøk, og jeg hadde bakt en sjokoladekake. Den ble så tørr og smuldrete at jeg kunne spart den til vinteren og brukt den som strøsand. Det verste er at jeg tror jeg har bakt den minst fire ganger før, og hver gang tenkt at jeg skal slutte å bruke den oppskriften, fordi den har altfor mye kakao i forhold til væske. Neste gang husker jeg kanskje å notere den tanken i kakeboken…

Siden vi var mange, ble jeg likevel kvitt over halvparten av sørgeligheten. Jeg så ikke for meg at vi ville klare å kvitte oss med restene her hjemme slik den var. Så jeg smuldret hele kaken i en bolle – dvs, den smuldret seg nærmest seg selv – og blandet godt inn ca en halv pakke Philadelphia. Så trillet jeg kuler ut av massen og dyppet dem i smeltet kokesjokolade.

DET ble straks noe annet! Du kan gjøre dette med alle typer kaker. Bland kakesmulene med smøreost, fløte, syltetøy eller smørkrem til du får en slags deig. Du kan også sette kulene på pinner for en mer festlig look, men det syns jeg er bare styr – disse over lever neppe dagen uansett! :)  

Share on Facebook

2 thoughts on “Nytt liv til mislykket kake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>