Yoga for begrensede

Jeg har vurdert å skrive bok om all livsvisdommen jeg har ervervet meg fra Youtube. Det er faktisk ingenting du IKKE finner instruksjonsvideoer om, kanskje med unntak av hvordan man slipper unna med mord og slikt – eller kanskje, jeg har ikke hatt behov for å søke på akkurat det. Tilværelsen min høres kanskje litt trist ut når jeg sier det, men Youtube har tilført livet mitt mye positivt!

Min visjon for meg selv, mens jeg lærer yoga fra Youtube

Som de fleste i dette millenniet, har jeg ofte stiv nakke, anspente skuldre og muskelknuter i ryggen. Derfor tenkte jeg yoga kunne være en god ide. Hvis du søker på “yoga” på Youtube får du 18.000.000 treff. 18 millioner faktisk. Man skulle tro at 18 millioner treff burde være et godt grunnlag for hvem som helst å lære seg hva som helst. Men det er det ikke.

Kroppsbeherskelse har aldri vært min sterke side. Jeg er omtrent like grasiøs som en sel på land, koordinasjon min er lik en full sjømann og jeg har muskelkraft fullt på høyde med kokt spaghetti. 18 millioner relevante treff på Youtube kan ikke berge min yogakarriere.

Ved å søke på “Yoga for absolute beginners” fant jeg kontoen til Adriene. Hun har et behagelig vesen, og en avslappet tilnærming til prestasjon. Og selv om man tidvis føler seg som en tørket bjørkekvist idet man prøver å knørve seg inn i noen av posisjonene, så merker man veldig raskt bedring i stiv muskulatur.

Nå har jeg hatt en la(aa)ng pause fra alt som ligner på trening, og det er på høy tid å komme i gang igjen. Jeg var egentlig ikke så veldig motivert da jeg rullet ut matta og søkte meg fram til et lett program på 17 minutter, men jeg kjente i hele ryggen at jeg rett og slett var nødt.

Så skjer det som veldig ofte skjer når man sitter foran mobilskjermen. Plutselig er det noe som fanger oppmerksomheten, nå husker jeg ikke engang hva det var – men en god stund senere finner jeg meg selv, fremdeles på treningsmatta, på knærne med ræva høyest, mobilen i hendene og ansiktet opplyst av video nr. 75.000 i sjangeren morsomme katter som ikke vil bade.

Man skulle filmet seg selv noen ganger, så man fikk sett sin egen patetiskhet utenfra.

Realiteten om meg selv, mens jeg lærer yoga fra Youtube

Share on Facebook

4 thoughts on “Yoga for begrensede

 • February 21, 2018 at 09:08
  Permalink

  Haha, herlig! Du er på rett spor – bare å strekke ut armer og ben så kan du allerede “hunden” 🙂

  Reply
  • February 23, 2018 at 10:10
   Permalink

   Mulig det var den jeg skulle lære, hehe!

   Reply
 • February 28, 2018 at 10:45
  Permalink

  I can relate to that!

  Jeg tror jeg bare på sette på chromecast på tv og legge vekk mobilen….

  Reply
  • February 28, 2018 at 11:46
   Permalink

   Haha! 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *