Så mye mat får du for 825 kr

Jeg gjordet et eksperiment i dag, for å sjekke hvor langt man kommer med 1000 kr på matbutikken. Jeg handler vanligvis 1 – 2 ganger i uka, og prøver å ha en viss ide om hvordan middagen skal se ut de ulike dagene, samt hva vi mangler av basisvarer. I dag kjøpte jeg mer enn jeg normalt ville gjort for å komme opp i 1000 kr, men siden vi allerede hadde ting som smør, egg, mel, kaffe og litt pålegg ble det til slutt noe over 800 kr på kvitteringen. På en vanlig måned bruker vi mellom 6 og 7500 kr på to voksne og to barn, da kjøper vi det vi har lyst på og er ikke særlig bevisste på hva ting koster. Vi kunne klart oss på mindre om vi måtte.

Middager her er laksefilet, indrefilet av svin og pasta med kjøttdeig (to 400 g kjøttdeig kjøper jeg sjelden på en uke, men nå hadde jeg en bestilling på spaghetti i morgen, og fredager lager vi pizza)

Onsdager krever en rask middag, så det blir spaghetti og kjøttdeig. Vi bruker halve glasset med tomatsaus, og tilsetter litt gulrot, squash og paprika. Resten av glasset bruker vi til pizza på fredag, sammen med den andre kjøttdeigen, pepperoni og noe av osten. Så blir det wok med grønnsaker, svinefilet og ris en dag, og laks med potet, gulrot og salat en annen. Lørdag er en typisk restedag, vi har gjerne pizza igjen fra dagen før, og kanskje litt fra andre dager også.

Vi får tre brød av en pose brødblanding, som vi tilsetter ekstra mel eller havregryn i. Det varer halvannen uke. Ellers går det litt havregryn, og nå om dagen, ganske mye corn flakes (og dermed melk). Jeg spiser veldig lite brødmat, og bruker mer frukt og grønnsaker til frokost og lunsj, det hadde jeg liggende allerede da jeg handlet i dag.

Jeg innbiller meg at vi har et normalt, nøkternt forbruk. Vi bruker lite halvfabrikat, og spiser mest rent kjøtt eller fisk. Litt frukt og grønnsaker får vi stort sett i oss daglig. Vi kjøper omtrent aldri brus og saft, sjokomelk, sjokopålegg, kjeks, etc – men kunne nok spart både penger og ikke minst kcal på å ikke kjøpe ost, godteri, øl og cider til helgene.

Her er alt jeg kjøpte i dag, og hva det koster. Jeg handler på Kiwi.

Det hadde vært interessant å vite hvor lite man faktisk kunne greid seg på? Uten å føle at man må snu så voldsomt på krona, eller knipe inn på smak og kvalitet på maten. Noen husker kanskje at jeg skrev om hønsekjøtt for en stund siden, vi fikk helt enormt mye ut av de 78 kronene jeg brukte på to høns, og veldig snertent å ha ferdig i fryseren. Kanskje jeg må prøve å få dette inn i et system, med flere råvarer? Med torsk f.eks, nå er det jo snart sesong for Borgundfjordfiske. Hm.

Del gjerne tips til sunne og økonomiske middager med meg om du har! 🙂 

Share on Facebook

2 thoughts on “Så mye mat får du for 825 kr

 • February 28, 2018 at 10:39
  Permalink

  Dette innlegget likte jeg veldig godt.

  Jeg har handlet en del på type kolonial.no og sparer penger selv om produktene i seg selv kan koste mer enn i butikken. Det er fordi jeg ikke blir fristet i samme grad på nett.

  Reply
  • February 28, 2018 at 11:45
   Permalink

   Jeg må sjekke ut den kolonial – siden, jeg hører mange bruker den. Jeg føler meg ganske flink å begrense meg når jeg er i butikken – det er mye dyrere når mannen min handler, hehe – men jeg har vanskelig for å gå forbi godterihylla….! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *