Ny, gammel kommode

Nå som jeg prøver å kvitte meg med mest mulig jordisk gods, har jeg egentlig innført inntaksstopp. (Ok, mannen min innførte inntaksstopp for flere år siden, forskjellen er at jeg nå er enig.) Men en helg i vår var jeg hjemme alene, sammenfallende med at mamma inviterte meg til et loppemarked hun var med og arrangerte. Der fant jeg en kommode som sannsynligvis var topp moderne en gang på tidlig 90 – tall. Faktisk, og dette er helt sant, har jeg vært på utkikk etter en ny kommode til gangen vår i flere år, men jeg finner ingen jeg virkelig har lyst til å kjøpe. Så jeg kjøpte denne for 100 kr, av den enkle grunn at den har skuffer som glir lett og lydløst, i motsetning til den vi har hatt til nå. Den er fra 1960 eller deromkring, i flammebjørk – folie, med tunge, bråkete og upraktiske skuffer.

Den nye, gamle kommoden er ca samme størrelse som den vi har, men mer oppbevaringsplass.  

Jeg skrudde ut de forgylte håndtakene (tok vare på dem, vet ikke helt hva jeg skal bruke dem til enda, men en vakker dag finner jeg nok på noe) og pusset flatene med fint sandpapir. Jeg grunnet to ganger med ekstra heftig heftgrunn, for å få malingen til å sitte godt på det folierte underlaget. Jeg brukte svart maling beregnet for gulv for ekstra slitestyrke. Tre tynne strøk med fin rull gav en flott finish som jeg virkelig håper vil vare lenge. Jeg fjernet de runde beina for å gi kommoden et strammere og mer moderne uttrykk, samt spare oss for støvsuging under den. Håndtakene laget jeg først av en lysebrun skai – rest, men fargen ble for orange mot den kompakte svarte, så moren min foreslo å lage dem doble ved hjelp av en gammel, sort veskereim som hun i all vennlighet donerte til formålet. Vi fant noen passende skruer på Clas Ohlsson, som mannen min tilpasset. Jeg er superfornøyd med hvordan den ble! (Nå må vi bare pusse opp rommet rundt den…)

Pyntetingene er minner etter familiemedlemmer som er gått bort. Den håndlagde veven kjøpte jeg i Chimayo da jeg var i New Mexico i fjor, jeg syns den er så fin! 

Share on Facebook

One thought on “Ny, gammel kommode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *