En elendig Idol – dommer

Rett før påske sådde jeg grønnsaker. Tomat og agurk har vi fått greit til i drivhuset, så de to er alltid med. I år har jeg også sådd en del salat og urter som jeg håper jeg finner plass til et sted, og akkurat nå kom jeg på at jeg har glemt å så paprika.

Man vet aldri hvor mange planter man klarer å drive fram, så jeg plantet rikelig med frø. I det fine været vi har hatt kom spirene veldig fort, der de har stått i plastkasser i kjellervinduene. Jeg har tenkt noen dager at de bør pottes om, men jeg har ikke hatt anledning. Nå var i alle fall agurkspirene i ferd med å stikke av fra boksen sin, så det var på høy tid å få gjort noe med det.

Agurkspirene løftet av lokket og forlangte mer luft!

Agurkplanter er enormt plasskrevende, og drivhuset vårt har bare plass til maks to av disse slyngete slynglene. Jeg hadde 10 – 15 spirer i boksen, og jeg er så sykt blaut at jeg ikke klarer å velge bort noen. Sorry, du er ikke med videre i denne darwinistiske oppsetningen , takk og farvel! Jeg hadde blitt en elendig Idol – dommer! Alle spirene gikk videre, jeg pottet dem om i større potter, så får jeg se hvilke to som passer best i drivhuset etterhvert. Erfaringsmessig er det alltid noen som klarer seg bedre enn andre, så jeg håper det blir et lett valg utover våren. Hvis ikke har jeg et stort plassproblem!

Hos tomatene står det enda verre til, der er det minst 30 spirer, og de blir like store som agurkplantene! De er heldigvis ganske små enda, så jeg kan vente litt med å potte dem om.

Denne planten kjøpte jeg “ferdig” på Plantasjen, fordi jeg følte meg sent ute med såingen. Jeg harallerede høstet av den, kjempegode tomater! I dag fikk den også seg en ny potte, den truet hele tiden med å visne i den lille bøtta den kom i.

Jeg fikk litt “hjelp” i drivhuset i dag. Mogway er mye ute sammen med oss nå som det er så fint vær. Hun er ganske hormonell nå, så jeg prøver å holde henne opptatt med andre ting enn å tenke på egglegging. Hittil ingen egg, og krysser fingrene for at det holder seg sånn.

Hele sommerhalvåret i fjor, komposterte vi matavfallet vårt i Bokashi – bøtte på kjøkkenet. Det har blitt til fin jord, som vi skal bruke når plantene skal settes ut i drivhuset. Det bli litt varmere på nettene før det kan skje. Du kan lese om Bokashi – systemet vårt her. Jeg har kjøpt min hos Bokashi Norge, og er veldig fornøyd. De har en informativ nettside og har alltid svart meg raskt om jeg har hatt spørsmål.

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *