Noen gode salat – tips

I det siste har jeg kjøpt lunsj på butikken altfor ofte, og det er på høy tid å komme tilbake til de gode matpakkerutinene. Salat syns jeg alltid er godt, og det er ikke så tidkrevende som man kanskje tror. Tilsett en protein – eller fettkilde, så holder du deg mett lenger.

Oppkuttede grønnsaker holder seg sprø i dagevis i kjøleskap. Kutter du opp alt samtidig og legger de hver for seg i lufttett beholder, sparer du masse tid når du skal lage matpakken. Du kan også lage hele salater ferdig, dersom du passer på å stable grønnsakene i rett rekkefølge. Begynn med olje/dressing i bunnen, og fortsett med ingrediensene som ikke blir soggy, f.eks kjøtt, ris, pasta eller bønner. Tomat har mye syre og bør ligge helt øverst for å ikke gjøre de øvrige grønnsakene blaute.

Jeg så disse salatglassene på Youtube, og de så jo veldig gode, og ikke minst, fotogene ut. De blytunge glassene egner seg nok mest for Instagram, og mindre som matpakke – emballasje, som i mitt tilfelle helst bør få plass i en veske. Men man kan følge de samme prinsippene i en mer egnet beholder.

Her er oppskriften på denne salaten, i rekkefølgen den ligger i glasset:
– Sweet chilisaus
– Kald, stekt kyllingfilet
– Rømme
– Crispisalat
– Avokado
– Paprika
– Grønne Oliven
– Norzola blåmuggost
– Agurk
– Tomat

Hell ut i en tallerken for enklere bespisning! 🙂

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *