“Bloggerne” – profil selger kurs basert på egen gründersuksess. Samtidig tar namsmannen pant i boligen hennes.

Nylig ble det kjent at namsmannen har tatt utleggspant i “Bloggerne” – profil Anne – Brith Davidsens hus i Sørum. Bakgrunnen for utlegget er en uoppgjort gjeld til Advokatfirmaet Staff AS på 67.486 kroner. I hele 2019 har Davidsen promotert kurs, der hun tilbyr undervisning med bakgrunn i sine personlige erfaringer som vellykket gründer.

Oppdatering: Jeg svarer på kritiske spørsmål til dette innlegget her.

I følge proff.no eier Davidsen flere foretak, men siden hun la ned sin egen blogg i fjor, har hun viet mest oppmerksomhet til driften av Anne Brith Influencer Program, ABIP. ABIP er et kurs for alle som ønsker å leve av sosiale medier. Det har en fullpris på 14.500 kroner pr deltager, og skal ifølge nettsiden inkludere flere moduler basert på videoundervisning, telefonsamtaler og workshops. Kurset ble lansert i april 2019, og henvendte seg direkte til dem som hadde lyst til å “bli den neste store influenceren”. Flere av de første deltagerne var voksne kvinner som ville dele sine erfaringer om kronisk sykdom, psykiske utfordringer og dårlig økonomi, og samtidig tjene penger på dette.

Slik promoteres influencerprogrammet på Davidsens Instagram og SnapChat. Det er stort fokus på hennes egen omsetning og stadig høyere målsetninger, presentert i notatform på en whiteboard. 

Promoteringen av kurset skjer i Davidsens egne kanaler, som Instagram stories og SnapChat. Salgspitchen er gjennomgående Davidsen egen suksess innenfor sin sjanger. På Snap og Instastories får følgerne hennes ta del i den angivelig eventyrlige veksten i Davidsens bedrifter og inntekt. Blant annet har hun delt mye av prosessen rundt den årelange drømmen om å kjøpe sitt eget hus, et mål hun nådde nå i sommer da hun kjøpte en enebolig på Orderudfeltet i Sørum. Det er denne eneboligen som nå har blitt gjenstand for pantsettelse på bakgrunn av uoppgjort gjeld.

Omstridt virksomhet med flere utfordringer

En tidligere deltager på ABIP, Mette Ask, omtaler kurset på sin egen blogg slik:
Jeg tjener ca 5000 kroner på selve bloggen (Egmont) og litt varierende fra Ellos hver måned (…) Ellos var det Anne Brith som ordnet til meg og er veldig takknemlig for det. Min erfaring er at kurset passer de som er nybegynnere og de som trenger hjelp til å sette igang med blogg. Selv følte jeg at jeg ble sittende å vente på at det skulle komme noe jeg fikk bruk for. Du vil ikke automatisk tjene penger på bloggen ved å gå på kurset, så ikke sikkert du får tjent tilbake pengene.

Mette Ask trakk seg fra kurset og det tilknyttede managmentet Blogghuset. Ni måneder etter første kursoppstart har ikke ABIP noen suksesshistorier å vise til. Ingen av deltagerne har nådd målet om å leve av sosiale medier alene, og ingen har fått 1000 nye følgere i uka slik kurset reklamerte med. I første runde ble kurset presentert som et eksklusivt program for noen få utvalgte, men det ble stadig flere ledige plasser. Det var tilsynelatende ingen krav til utgangspunkt eller potensiale til å oppnå målene kurset lovet bort. Kursholderen fikk også kritikk for å ha ringt opp en mindreårig blogger og forsøkt å verve henne til programmet, uten å opplyse om at det kostet 14.500 kroner før etter nærmere en times samtale.

Til våren skal Davidsen delta i Tv2 sin dokusåpe “Bloggerne”, der hun skal relanseres som nybakt huseier og mentor for aspirerende influencere. TV2 har foreløpig ikke svart på min henvendelse om hvordan Davidsen sin historie skal formidles i programmet, og hvorvidt gründervirksomheten blir framstilt som en suksess når programmet sendes på tv. Jeg spurte også om hvilke vurderinger som ligger til grunn når TV2 velger å bidra til markedsføringen av en kostbar og omstridt kursvirksomhet.

I følge proff.no eier Davidsen selskapene Anne- Brith AS, og Anne – Brith Holding AS. Under holdingselskapet ligger også aksjeselskapet Influencer Program AS. I tillegg er Davidsen styremeldem i Bake AS. Alle firmaene hadde negative resultater ved utgangen av 2018. Tallene for 2019 er ikke kjent.

Davidsen har vært i økonomisk uføre tidligere også, og unngikk såvidt sin fjerde konkurs så sent som i desember 2018. I følge sin egen bok “Kvinner som hater kvinner”, (Min anmeldelse av boken) endte et krav om restskatt på 660.000 i retten før Skatt Øst gikk med på en nedbetalingsplan. Tidligere har hun drevet Villa Perlesukker (konkurs i 2016), Festkaker AS (konkurs i 2009) og Hilleborgs Hus (konkurs i 2006). (Kilde disse og flere opplysninger om Davidsens bedrifter)

Anne – Brith Davidsen ble skriftlig informert om at dette innlegget ville bli publisert, og ble invitert til å komme med tilsvar. I skrivende stund har hun ikke benyttet seg av den muligheten, men hun har lagt ut et innlegg på magasinsiden sin der hun tar opp sin økonomiske situasjon. Hun har også lagt ut kurset sitt på tilbud, det koster nå knappe 10.000 kroner pr. deltager.

Samtidig med at utleggsforretningen ble kjent, hevdet Danielsen å ha mottatt trusler om at huset hennes skulle gå opp i røyk. Hun meldte om at alle hennes sosiale mediekanaler kom til å bli stengt til mandag som følge av dette,og at hun skulle kontakte politi over helgen. Et par timer senere reklamerte hun for strømpebukser, og aktiviteten ble gjenopptatt som normalt.

14 thoughts on ““Bloggerne” – profil selger kurs basert på egen gründersuksess. Samtidig tar namsmannen pant i boligen hennes.

 • January 12, 2020 at 14:16
  Permalink

  Bravo!
  Lureri og bløff fortjener å bli avslørt. Spesielt når det går utover sårbare personer.
  TV2/Egmont (skam på dem!) utnytter denne personen/bedriften igjen, slik at de sårbare personene utnyttes og utbyttes ennå mer.

  Reply
  • January 14, 2020 at 12:43
   Permalink

   Veldig enig! Tusen takk for kommentar!

   Reply
  • January 13, 2020 at 10:13
   Permalink

   Tusen takk! 🙂

   Reply
 • January 12, 2020 at 21:42
  Permalink

  Tusen takk for at du adresserer dette. Det er jo reinspikka svindel, og TV2 Bloggerne er med på å føre potensielle kursdeltakere bak lyset ved å presentere henne som en suksessfull gründer, mens hun er i ferd med å bli slått konkurs for fjerde gang og det har blitt tatt pant i det fullbelånte huset hennes.

  Reply
  • January 13, 2020 at 10:11
   Permalink

   Takk for kommentar. Jeg håper TV2 blir stilt til ansvar for sine vurderinger, dersom de velger å promotere businessen til Davidsen.

   Reply
 • January 13, 2020 at 00:48
  Permalink

  TAKK! 🙂
  Det er på tide at dette sirkuset stopper og det bør som du sier absolutt ikkje blir presantert som noe suksess på Tv.

  Reply
  • January 13, 2020 at 09:51
   Permalink

   Takk selv 🙂

   Reply
 • January 13, 2020 at 10:36
  Permalink

  Tusen takk for at du er så modig å tar dette steget. Jeg vil at du skal vite at du er ikke alene, du har mange som støtter deg i denne saken. Det er på GOD TID at Anne Berith blir avslørt for den galskapen hun bedriver!
  Og med din side av denne saken tror jeg det er mange som vil dele dette videre, og jeg håper hun ikke starter en heksejakt etter deg.
  Heia, heia ❤️❤️??

  Reply
  • January 13, 2020 at 11:01
   Permalink

   Tusen takk for støtten 🙂

   Reply
 • January 13, 2020 at 14:53
  Permalink

  Takk for at du bringer frem dette i lyset !
  Er mange som er blitt lurt men ingen tør si noe i frykt for damens hevnaksjoner!

  Reply
  • January 13, 2020 at 15:19
   Permalink

   Jeg vet det…:/

   Reply
 • January 13, 2020 at 22:26
  Permalink

  Takk for at du deler og engasjerer deg! ❤️?

  Reply
  • January 14, 2020 at 09:39
   Permalink

   Takk for kommentar ?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *